Laddar

DÄRFÖR ÄR RENGÖRING SÅ VIKTIGT!

Fundera på saken: hur lång tid använder du för att sminka dig varje dag och hur lång tid använder du på att ta bort sminket igen? Även om allt i vår moderna värld ska gå så fort finns det en del saker som vi inte bör ha för bråttom med. Rengöring är det viktigaste steget i din hudvårdsrutin och nu ska vi ta en närmare titt på varför det är så viktigt och vilka positiva effekter det har för din hud.

Rengöring ger ökad effekt av de andra produkterna

Du skulle aldrig lägga ett nytt lager smink ovanpå det gamla och samma princip gäller också för hudvård. För att produkternas aktiva ingredienser ska fungera på bästa sätt är det mycket viktigt att det inte ligger kvar ett lager av gammalt smink, fett och luftföroreningar på huden. Då kan produkternas näringsrika ingredienser nämligen inte tränga in i huden och göra sitt jobb ordentligt.

Rengör två gånger om dagen

Huden ska rengöras morgon och kväll. Efter en lång dag tvättar vi bort smink, luftföroreningar och fett som lagt sig på huden. På natten reparerar huden sig själv och då utsöndras slaggprodukter. Därför bör vi rengöra huden på morgonen också. De slaggprodukter som huden avger utsöndras i form av fett. Vatten löser inte upp fett och därför är det viktigt att använda en mild rengöringsprodukt. Bara vatten räcker inte.

Dubbel rengöring

När du rengör huden en gång blir den tyvärr inte helt ren. Därför är det viktigt att rengöra huden två gånger i följd med en anpassad produkt. Den första gången avlägsnar du smink och det som ligger på ytan och andra gången för att rengöra själva huden.

Vad händer om vi inte rengör huden?

Faktum är att när vi tvättar huden avlägsnar vi mycket mer än bara sminket. Om du bor i en stad är du mer utsatt för luftföroreningar och under dagens lopp fastnar både smuts och föroreningar på din hud. Om du inte rengör huden ordentligt kan det leda till att huden åldras fortare, förlorar sin lyster och får orenheter.

Rätt rengöringsrutin – steg för steg

1. Anpassa vattentemperaturen. Om vattnet är för varmt kan det irritera huden.

2. Massera försiktigt in rengöringsprodukten och skölj av – tills allt smink är borta.

3. Upprepa steg 2. När du rengör för andra gången rengör du själva huden. Då avlägsnas de oljor som har ansamlats på hudens yta.

4. Torka ansiktet lätt med en handduk.

5. Applicera toner i hela ansiktet. Torka varsamt av med en bomullsrondell.

Rengöringsrutinen är det första steget i din hudvårdsrutin. När du är klar kan du gå vidare med din övriga skönhetsrutin.

Köp våra rengöringsprodukter här.

Huden bör rensas både morgon och kväll. Efter en lång dag avlägsnar vi smink, orenheter och fett som har lagt sig på huden.