LaddarVilken färg du väljer på ögonskuggan är inte det viktigaste. Välj hellre en färg som inte tar bort fokusen från dina ögon genom att vara starkare, ljusare eller ha för skarpa former. Om du använder samma temperatur på ögonskuggan som din huds temperatur, smälter färgen in i huden och ser mer naturlig ut. Om du lägger till en skugga som är mörkare än huden och graderar in mot fransarna, framstår det vita i ögonen som ännu vitare. Har du en varm hudton klär du bäst i varma ögonskuggor. Om du har kallare hudton passar de neutrala och kalla färgerna dig bäst. Följer du denna rekommendation kan du känna dig trygg i ditt val.


1. Börja med att lägga den ljusaste ögonskuggan över hela ögonlocket.


2. Använd sedan blenderborsten och applicera en mediumfärg till yttre delen av ögonlocket.


3. Skapa mer djup genom att lägga en matt, mörkare ögonskugga på ögats ytterkant.


4. Använd sedan en varmare skugga för att mjuka skiftningarna i skuggan. I det här fallet, en lätt ljusreflekterande.


5. Skapa mer djup och definiera formen genom att lägga till en jämnare mörkare, matt skugga i fördjupningen av ögats ytterkant, och mot den yttersta ögonfransen.


6. Följ steg 1-5 även under ögat.Du har kanske lärt dig att använda motsatt färg på ögonskuggan i förhållande till din ögonfärg. Detta fungerar för vissa, men inte alla. När du har lagt din makeup bör dina ögon alltid vara det första man lägger märke till. Det enklaste och bästa tipset för att lyfta fram din ögonfärg är att använda samma temperatur på läppstiftet som temperaturen på dina ögon.

Applicera rikligt med primer på ögonlocken. Börja alltid med den ljusaste färgen och arbeta mörkare och mörkare. Ju mörkare ögonskugga du väljer, desto mindre borste bör du använda, och ju närmare franskanten bör den läggas. Avsluta med Amberly Cosmetics blenderborste för att skapa mjuka övergångar.


  • Har du varma ögon: använd ett läppstift med en varm underton (W eller NW)
  • Har du kalla ögon: använd ett läppstift med en kall underton (C eller NC)


Produkter vi har använt: