Laddar

Vårt unika kategoriseringssystem heter Human Color System och bygger på färgtemperaturen hos ögon, hud och läppar. Genom att studera de olika variablerna hos ett stort antal människor kom vi i slutänden fram till tio kategorier eller ”arketyper”. Vi har gett dem namnen Alexandra, Nora, Elisabeth, Fiona, Emma, Aida, Noor, Sofia, Farah och Sandra.

Med hjälp av det här systemet kan du hitta de makeup-produkter som passar just DIG!

Alexandra och Aida

Arketyperna Alexandra och Aida är bland de mest ovanliga. Här handlar det om de av oss som har allra ljusast respektive allra mörkast hudton. Alexandra och Aida har kalla ögon, kall hud och kalla läppar. Här rekommenderar vi att inte frångå arketypens färgtemperatur utan använda kalla färger för såväl ögonskugga som rouge och läppstift.

Var försiktig med för ljusa färger för Aida och för mörka färger på Alexandra, eftersom de annars lätt tar fokus från deras naturliga skönhet.

Alexandra:

Ögonskugga: C
Rouge: C
Läppar: C

Aida:

Ögonskugga: C
Rouge: C
Läppar: C

Nora och Noor

Arketyperna Nora och Noor har kalla ögon, varm hud och kalla läppar. I hudfärg befinner sig i regel Nora mittemellan 1 och 5 och Noor mittemellan 5 och 10. De klär i varma till neutrala ögonskuggor i den neutrala delen av färgskalan. Dessa färger är inte så hårda och kan därför blandas in fint i deras naturliga färger.

För läppstift och rouge använder vi rosa nyanser åt persikohållet, eftersom de färgerna ger en mjukare look.

Nora:

Ögonskugga: NW 
Rouge: C – NW
Läppar: C – NW

Noor:

Ögonskugga: NW  
Rouge: C – NW
Läppar: C – NW 

Fiona och Farah

Arketyperna Fiona och Farah har kalla ögon, varm hud och varma läppar. De absolut vackraste färgerna för Fiona och Farah är varma till neutrala färger. Om hårfärgen är varm rekommenderas de varmare färgerna. Och om hårfärgen är kall rekommenderas de mer neutrala nyanserna.

Den här arketypen kan enkelt sminkas om till en Nora eller Noor genom att använda ett kallare läppstift. Men tänk då på att du också måste välja en kallare nyans på rouget!

Fiona:

Ögonskugga: NW – W
Rouge: W – NW
Läppar: NW – W

Farah:

Ögonskugga: NW – W
Rouge: W – NW
Läppar: NW – NC – C

Elisabeth och Sofia

Arketyperna Elisabeth och Sofia har varma ögon, varm hud och kalla läppar. De passar bäst i varma ögonskuggor. På läppar och kinder är det bäst att inte lägga för starka, kalla färger, utan hellre välja mjuka, kalla nyanser. De är mer neutrala och passar bättre till hudfärgen.

De här arketyperna kan enkelt sminkas om till en Emma eller Sandra genom att använda varma färger på läppar och kinder.

Elisabeth:

Ögonskugga: W – NW – NC
Rouge: W – NW – NC
Läppar: W – NW – NC

Sofia:

Ögonskugga: W – NW – NC
Rouge: NC – NW
Läppar: NC – NW

Emma och Sandra

Arketyperna Fiona och Farah är mycket exotiska, med en tydligt varmt prägel. Varma ögon, varm hud och varma läppar. För de här arketyperna passar varma färger bäst. Men till skillnad från de andra arketyperna kan du här utan problem leka och testa dig fram med starkare/klarare färger så länge de håller rätt färgtemperatur.

Om du är ute efter en hårdare look kan du också välja kall ögonskugga, kall rouge och ett kallt läppstift. Men då måste nyanserna vara mjukare. Det här är de enda av arketyperna som på det viset ”kan använda allt”.

Emma:

Ögonskugga: W – NW
Rouge: W – NW
Läppar: W – NW

Sandra:

Ögonskugga: W – NW
Rouge: W – NW – NC
Läppar: W – NW – NC